Vil du lære mere om, hvordan du vander haven?

20 januar 2021 Cecilie Mortensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at havearbejde kan være svært at få helt styr på. Ikke nok med at planter kan have forskellige behov, når det kommer til vand, så kan de reagere forskelligt på det omskiftelige danske vejr. Heldigvis er du havnet det rette sted, hvis du vil lære mere om, hvordan du vander haven. 

Måder du vander haven på 

Der er flere gode råd, du kan huske på, når du skal begynde at vande haven. En god huskeregel er, at du ikke vander midt på dagen. Vælg alternativt at gøre det om morgenen eller om aftenen, da planterne vil optage så meget som muligt af vandet, da fordampningen på disse tidspunkter er mindre. 

Som det næste kan du lave lidt research på de planter, du har i haven. Alt efter om du har sommerblomster, stauder, frugttræer eller noget helt fjerde, så vil behovet for vand variere. Vær derfor opmærksom på, at ikke alle planter skal vandes lige ofte. 

En tredje god huskeregel er, at du giver planterne godt med vand, når du endelig vander. Det giver jorden ved planterne de bedste forudsætninger for at få rødder, der både er veletablerede og gode. Med mindre mængder vand vil dette være sværere. Som en ekstra bonus, så er det heller ikke nødvendigt, at du vander hver eneste dag, når du vælger at vande igennem, når du så gør det.

En fordel ved at du vander haven på disse måder er, at det samtidig også er miljøvenlige måder at gøre det på. Da det kan kræve store mængder vand at vande haven, så er der god grund til at tænke over vandforbruget, da det kan blive til mange liter om året. 

Hvad end du vil blive endnu bedre til at vande haven, eller du ønsker at flette flere miljøvenlige måder ind, du kan gøre det på, så læs med her

Flere Nyheder