Sådan har nogle metoder med alkoholbehandling set ud gennem tiden

08 januar 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Måske har du hørt om, at nogle mennesker drak så meget, at de måtte til udpumpning.

Det lyder ikke rart, og det var det heller ikke, men det lyder værre, end det er; for det var ikke nødvendigvis for at fjerne den alkohol, fordi man var ved at kløjes i den, men fordi man ville undgå, at alkoholen nåede at stige ind i kroppen og sætte sit spor.

Så det er faktisk allerede lidt en gammeldags metode, og man bruger og brugte den da også mere akut end de mere professionelle og længerevarende behandlinger, som du kan få en idé om omfanget af et specifikt sted ved at læse her: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ .

Men det havde man jo ikke før i tiden, så hvad gjorde man før antabus og en bedre forståelse og accept af, at der var noget, der hed alkoholisme?

Alkoholbehandlinger var ikke altid en ting på samme måde

Man kan desværre bare se omkring se og bemærke, hvor meget vi drikker i Danmark, og man gemmer næsten dem væk, som der har brug for en behandling, så man ikke snakker om dem; som om de er en slags udstødte, der ikke kan begå sig i samfundet.

Tænk så over, hvordan man tog sig af folk, der drak for meget tidligere?

image

Var man langt nede i det sociale lag, så måtte man klare sig selv, for der var næppe nogle, der ville tage sig af en, og man havde ikke råd til nogen hjælp.

Højere oppe i hierarkiet sendte man folk på ophold – lidt som man gør i dag – men man mente mere, at hvis man holdt vedkommende væk fra alkohol og gav dem en ferie, så ville det ikke være så slemt eller farligt, når de kom hjem igen.

Det har altid været en del af den danske kultur at drikke, og alkohol har indtil videre omkring 100 år siden været svimlende billigt, og man kunne selv brygge den; så man talte mere om, at man ikke kunne tåle mosten.

Heldigvis ser man lidt anderledes på det i dag.

Flere Nyheder