Hvilken efterbehandling skal du vælge?

23 februar 2021 Maya Hindsberg

Nyslebede gulve er smukke, men en del af den skønhed er efterbehandlingen, som bestemmer dit gulvs udseende, vedligeholdelse, og hvor nemt det er at gøre rent. Du kan få hjælp til at vælge hos Gulvkanonen, da de ikke kun er gode til at slibe gulve, men også til at rådgive. 

En af de populære måder at behandle sit gulv, er ved at sæbebehandle det. Det giver nemlig dit gulv en god og robust overfladebehandling, som også er nem at vedligeholde. Det er dog også normalt at starte ud med ludbehandling, da det er med til at lysne gulvet, hvilket får sæbebehandlingen til at stå endnu mere frem.

Oliebehandling

Med en oliebehandling får dit gulv en smuk og slidstærk overflade. Der er to slags olier, naturolie giver gulvet en smuk og varm glæd, hvorimod hvidolie giver gulvet et lysere og mere moderne udseende. Du skal dog være opmærksom på, at dit gulv ikke er færdigbehandlet efter bare en behandling med olie.

Det er nemlig ret vigtigt, at du genolierer et par gange om året de første par år, og derefter genolierer årligt, for at bygge en stærk overflade op, som kan tåle slid. Det er dog slet ikke så kompliceret, som det lyder, og du kan altid spørge det firma, du har hyret til råds.

Lakbehandling

Der er sket en ret stor udvikling inden for vandbaseret lak, hvilket betyder, at de lakker, der er på markedet, er blevet både mere slidstærke og mere miljøvenlige.

Fordelen ved at lakkere dit gulv er, at du får et slidstærkt gulv fra første dag, som er nemt at vedligeholde. Du skal dog være opmærksom på, at almindelig lak, vil gulne over tid, som det bliver udsat for sollys. Det kan nogle lide, og andre vil hellere vælge en hvidtonet lak, som gør, at du har et lyst gulv flere år frem.

Flere Nyheder