Hvilke sko til børnene og hvor mange skal de have?

05 januar 2017 Camilla Skøtt

Det er altid svært at købe nye sko til børnene. Der er mange krav, der skal overholdes, for at skoene sidder ordentligt på den lille fod, og som udgangspunkt kan man tænke, at det nok er nemmest at købe de dyreste – for de må da være i orden. Men er det sådan det er? Og kan man nøjes med et par, hvis man køber de dyre?

Dyre sko er ikke nødvendigvis de bedste

Prisen på skoene er ikke nødvendigvis afgørende for, hvor gode de er. Det vigtigste er, at skoen passer til foden, og at den passer hele sæsonen. Et par lækre hjemmesko fra Pom Pom, er et eksempel på en sko, der sidder rigtig godt på en lille fod, og som ikke koster alverden. Et andet eksempel kan være billige modeller fra supermarkederne, som også kan være rigtig fine – både hvad angår kvalitet og pris.

Hvis du køber de dyreste sko, så kommer du som regel til at købe dem lidt for store, fordi du skal være sikker på, at de passer hele sæsonen. Det kan give friktionsskader først på sæsonen, hvilket er til stor gene for barnet, og det kan betyde, at de i virkeligheden er lidt for små sidst på sæsonen. 

Er det nok med et par sko per sæson?

De fleste af os med børn – og i sær med flere børn – vil nok mene, at et enkelt par sko per sæson må være nok. Men spørger du eksperterne, så er det vigtigste råd faktisk, at barnet skifter sko jævnligt. Det kan være endnu en grund til at købe de billige modeller; så er der råd til flere par.

Ved at skifte sko indimellem, flytter man uhensigtsmæssige tryk rundt på foden, så barnet ikke udvikler varige skader. Børn har nemlig blødere knogler end voksne, og derfor er det vigtigt med flere forskellige sko, der passer til både foden og sæsonen.

Sørg for at skoene sidder godt fast

Et af de vigtigste ting, når du vælger sko til dit barn, er at sørge for, at de sidder ordentlig fast på foden. Snørebånd, velcrobånd eller sandalremme sørger for at holde skoen på plads, så foden får den optimale støtte. Derfor er sko som ballerina- og kinasko for eksempel ikke gode at bruge mange timer om dagen.

Selvom skoene skal sidde godt fast på foden, skal du stadig være opmærksom på, at den indvendige længde er som den skal være. Der skal helst være mellem 1-1,5 centimer luft, så der er plads til at foden kan bevæge sig og vokse.

Flere Nyheder