Få dit flotte og ensartede gulv igen med en gulvafslibning

05 november 2020 Astrid Pedersen

I gamle dage var det standard, at et trægulv skulle lakeres, når det var blevet lagt. Lak eller fernis var en praktisk løsning, når det handlede om at gøre trægulvet så slidstærkt som muligt og bevare det pænt og intakt igennem mange år.

Nu om stunder er lak og fernis skiftet ud med mere naturlige og ikke forseglende behandlings metoder. Det har i mange år været meget populært at oliere eller sæbe behandle trægulve, således at træværkets karakteristika tydeligt skinner igennem.

Med en olie behandling kan du fremhæve træets unikke træk og samtidig give det dybde i farvetonen – eller måske en helt anden farve. Og med en behandling med hvid pigmenteret sæbe kan træet blive flere toner lysere, og samtidig få en smuk og silkemat overflade, som kan lyse hele stuer op med sit magiske skær.

Hvad stiller jeg op med et sæbe behandlet trægulv som er blevet grimt?

Hvis dit sæbe behandlede trægulv med årene er gået hen og blevet flosset og misfarvet i overfladen kan det skyldes at du har forsømt den hyppige og grundige gulv vask med sæbe spåner. Denne er nemlig nødvendig for at bevare den hinde af sæbe som gulvet fik ved sin seneste behandling, og som er den eneste beskyttelse gulvet har imod slitage.

Når denne hinde er slidt væk kan den ikke genopbygges – og så er gulvets overflade ekstra sårbar over for eksempelvis spildte væsker og nedtrådt støv, som vil danne henholdsvis skjolder og slidspor i den før så pæne og ensartede overflade. Disse kan ikke fjernes ved gulvvask. Den eneste måde hvorpå du kan komme disse overfladiske skønhedspletter til livs er ved en grundig gulvafslibning.

Hvem kan udføre en gulvafslibning?

Det danske gulvfirma Gulvkanonen kan altid hjælpe dig med en gulvafslibning uanset hvor i landet du bor – læs mere på Gulvkanonen.dk

Flere Nyheder