Boller i karry – kendt og elsket af alle børn

02 april 2018 Camilla Skøtt
Boller i karry - kendt og elsket af alle børn

Hvis man skal komme op med en virkelig børnevenlig ret, som stort set alle kan lide… Sidder boller i karry så ikke lige i skabet? Og så er det oven i købet en ret, der vel nærmest kun findes i Danmark. Ingen andre i verden spiser noget lignende – eller noget så mærkeligt, vil mange udlændinge måske mene.

Enkel opskrift på boller i karry (4 pers.)

Nu er boller i karry jo ikke en vanvittig svær ret at lave i forvejen, men denne opskrift er holdt helt enkelt, så alle i familien kan lide den – også dem der bliver forskrækkede over at se rød peber i en karrysovs (det er der nemlig ikke her).

Ingredienser til kødboller:

500 g hakket svine- eller kalvekød

1 æg

1 spsk revet løg

1 tsk salt

3 spsk mel

2 dl bouillon

Ingredienser til karrysovs:

1 finthakket løg

3 spsk smør

1/2 spsk karry

3 spsk mel

ca. 6 dl af vandet fra kødbollerne

Fremgangsmåde:

Start med at ælte kødet med salt og de andre ingredienser. Lad farsen hvile en halv time. Herefter bringer du letsaltet vand i kog, former kødbollerne med en spiseske og koger dem i 8-10 minutter.

Karrysovsen laves ved først at svitse løg i smørret sammen med karry. Herefter røres melet i, og der spædes op med vandet fra kødbollerne. Kog sovsen op i kort tid og smag til med salt.

Server boller og karry med løse ris.

Bonusinfo om karry

Karry er et blandingskrydderi, som vi er ret glade for i Danmark, hvor det bruges i alt fra karrysild til remoulade. Det består typisk af 10-20 forskellige krydderier, og den gule farve stammer gerne fra gurkemeje. Gængse krydderier i blandingen er blandt andet bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, allehånde, safran, kardemomme, kanel og meget andet.

Hvis du er lidt ferm på fingrene, kan du faktisk blande din egen karry – men det er en helt anden historie.

 

Flere Nyheder